Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 
Hemma hos robert293
Medlem sedan: 2007-12-31
Senaste uppdatering: 2018-03-03 19:18:10
 Har 82 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 4499 inlägg i forumet
 robert293s forumprofil
 Galleri (82)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen  Poäng
Nya hifi rummet.  HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (9.71) (baserat på 71 st)      124502 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album
(Beskrivning saknas)
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Källaren
Vårt rum nere i källaren...Det är sjukt skönt att ha ett dedikerat rum där hifi-intresset är i centrum men också biljard/bar i bakre delen av rummet. Så en riktig mancave kan man säga ;)
Har även en motoriserad duk och projje så även film avnjuts på kvällarna.
Rummet är på ca 40kvm beläget under jord och jag har efter en tid av fixande blivit rätt nöjd även med akustiken så nu är det dax att bygga ut.
Tanken är att uppgradera med ytterligare 2st basar o sänka taket i bakdelen av rummet så det blir en stor absorbent med olika fack så jag kan ändra avstämning. Blir en del uträkningar mm innan men tror detta kommer att bli riktigt bra.

Högtalaleriet är helt DIY förutom subbarna och tanken bakom det hela är att få till ett både snyggt samt fysiskt ljud men som ändå låter avslappnat och musikaliskt. Det är faktiskt helt fantastiskt vad man kan uppnå med relativt små pengar och mkt membranyta.
Riggen består av Toppar samt 2x15" mellanbasar i OB (Open baffle) lösningar och portade 2x18" i botten.

Fick hjälp av Mattias på VoL Audio att justera in riggen.
Så det är både tid/baffel kompenserat samt injusterat efter akustik med hjälp av REW och Xilica XP-8080 processor. (2017-02-07 20:14:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Film läge.
Jag har inga värsting grejer i bildväg utan en gammal Infokus IN80 projje och en eldriven budget duk ,men bilden är hyffsat bra ändå.
Rummet är alltid mörkt ialf :)
Ska väl bli en framtida uppgradering även här men ljudet är viktigast. (2018-01-12 19:40:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Xilica XP-8080

Cambridge 851C.
Försteg/DAC/CD av oerhört hög kvalitet, särskilt i beaktande att maskinen inte kostar mer än 15k idag. Den gör jobbet bättre än mångt dyrare prylar jag haft i mitt tycke.
Den skickar vidare signalen till Xilica XP-8080 som fördelar ut till stegen. (2017-10-31 20:19:51) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Cambridge Audio Azur 851C

Uppspelning.
Intel NUC och ifi purifier/iUsb power/Gemini kabel och skall köpa till en Mercury kabel istället för Chord silver plus kabeln jag använder för tillfället.
Prylarna gör faktiskt skillnad...Framförallt bättre svärta och mer precision i ljudbilden. Ingen mega skillnad men många bäckar små. (2017-11-18 20:43:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Intel NUC NUC5i3RYH (Silver/Svart)

Döpt dom till Kvaser: mjödets ursprungsväsen.
Egen byggda OB bafflar som bäst gör sig med en god öl och många timmars album :)

Blev precis så bra som jag hade hoppats på där mellanregistret framförallt blev en riktig fullträff....Dynamiskt-Avslappnat och väldigt exakt, likaså "släppet" blir riktigt bra och man hör inte att högtalarna spelar utan det blir bara en scen bakom.
Kan tillägga att dessa går inte som fullregister utan de agerar som toppar endast och delas 150hz mot mellan basarna och sen sköter subbaseriet allt under 70hz. Anledningen är väl egentligen att jag ville ha fram bredbandarens fördelar vilket är mellanregistret/upplösningen/närvaron o inte dess nackdelar: Att de ballar ur fort/ger dist när man höjer lite då de inte trivs jättebra med bas toner...Särskilt inte i OB.
Tyvärr tillhör jag skaran som vill sota ur systemet ibland och resultatet blir att man kan spela rejält högt utan att det bryter samman eller låter ansträngt. (2017-08-24 22:39:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Cambridge Audio Azur 851C

Kvaser.
Bestyckningen i topparna består av ett par 8" bredbandare ifrån amerikanska Wild Burro Audio samt Magnetostatiska toppdiskanter ifrån Bohlender&Grabner och modell: NEO3W vilka har lite högre känslighet än de utan "W". Så de matchar resten av riggens höga känslighet rätt bra.
Jäkligt fin kombo dessa måste jag säga...Är väldigt nöjd och det räcker med några få watt för att spela på bra och det blir en helhet som jag är mkt nöjd med. (2017-08-16 21:57:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Mellanbas: Lofn.
Hon är vänlig och vill alla väl. Då andra vill förbjuda äktenskap mellan ett älskande par är det Lofn som kan upphäva dessa.

Bra namn iom att jag använder dessa lite icke traditionellt o icke monterat i bafflarna.

Eminence Alpha 15 i separata OB.
Förstår varför många väljer dessa till OB...De låter förbannat bra, särskilt inom området jag använder dom (70-150hz) då de slipper jobba nämnvärt och bara producera lite xtra klipp o detaljer.
I de flesta fall skulle man ju montera in mellanbasarna i frontarna men jag testade mig fram en tid o kom fram till att denna placering gav så mkt mer pga akustiken. Har en liten utsläckning just i lyssnings position under ca 100hz så det blev separata och placerades där de gav bäst resultat efter mina egna preferenser och med hänsyn till just akustiken.
De är ju styrda med dsp så det blev relativt enkelt att trimma in dom så allt blev en helhet (2018-01-12 19:39:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

DIY kontakter bak på panelerna.
(2017-09-30 18:53:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Xilica XP-8080

Nordost Valhalla (kopia)
Tänkte använda detta som kablage bak på panelerna då jag tror det blir rätt läckert tillsammans med kontakterna och mot kolfiber bakgrund.
Valhalla kopia men ser ut som the real deal och har riktig silverplättering likt originalet.
Går bara att köpa singelledare för varje färg men kostar inget i närheten av vad original gör. (2017-09-30 18:11:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Xilica XP-8080

Ström och kablage.
Vad vore Hifi utan sexigt kablage :)
Nu när jag är hyffsad nöjd med både rum och ljud så är det en rolig grej att pyssla om kablaget lite som jag kommer att uppgradera efterhand.

På bild: Wireworld nätkabel som jag tyckte var riktigt futuristisk och lite häftig så det blir nog några sådana till.
(2017-10-27 21:29:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Xilica XP-8080

Fötter.
Själva plattan är i gjutjärn så tung o bra :)
Står på ett par Audio Technica fötter. (2017-02-20 20:20:26) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Cambridge Audio Azur 851C

Letar efter nytt steg till basarna.
Fått hemlånat en del steg av LAB GRUPPEN och även deras tyngre steg och är följande nedifrån och upp:

LAB PLM5K44.
LAB PLM 12K44.
LAB C48X4
CREST CA-9.
BEHRINGER INUKE 6000DSP (det är mitt steg som skall uppgraderas.)
LAB IPD2400.

Ström nog för att släcka ner grannskapet :)

Vinnaren blev lilleman överst....Grymt grepp och timing/musikalitet så beställde en sådan.
PLM12K44an var rätt lik o hade betydligt mer anslagskraft men kändes inte lika kontrollerande när det händer mkt i musiken. IPD2400 kändes mer musikalisk/rytmisk.
Klart att 12K watt som PLM faktiskt ger kan tendera att bli lite mkt förvisso i hemmamiljö haha men vilket jäkla anslag i transienterna....Sweet christ vad detta var förförande men IPDn vinner i längden för den har både musikalitet och banka på förmåga. (2018-02-11 19:19:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tidig julafton.
Är lite av en begagnat nörd och det är inte ofta ni som följt mig har sett "nya" prylar i mitt album.
Detta steg är bara så förbannat bra så det är värt varenda krona o lite till. (2018-02-27 14:20:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

LAB GRUPPEN IPD2400 /XILICA XP-8080.
Nya steget till subbarna.
Bästa steget jag hört/testat när det kommer till baskontroll.
Lugnet o dynamiken är förförande milt uttryckt.
Kraft/finlir i härlig balans och styrs direkt genom APP på paddan.

På bild syns även min 8kanaliga DSP processor: Xilica XP-8080 som styr varje element (Även denna stryrs genom app)
Inte vackraste på jorden men den låter riktigt bra. En rejäl uppgradering ifrån MiniDSP jag hade innan.
(2018-02-27 14:21:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Xilica XP-8080

VoL Audio V150: Loke: Hjälpsam, lustig eller rent av elak.
Portade subbar på 150L med valbar avstämning som bygger på 18" element ifrån Eighteen sounds och modell 18LW2400. Har pluggat 2 portar så avstämningen ligger runt 24hz men med rumsstöd har jag bra med energi ner till 20hz där jag satt högpass...Har bra output även lägre men slaglängden käkas upp snabbt och ger väldigt lite tillbaks så att säga....Det är mer energin/dynamiken längre upp som gör dessa lådor roliga och framförallt välljudande.
Väldigt musikaliska basar som även kan ryta ifrån så man blir rädd ibland och har man bara effekt så är det i princip öronen som sätter gränsen.
Hög känslighet och effekttålighet är verkligen min grej. (2017-08-16 21:55:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Xilica XP-8080

Soundcare Superspikes på steroider.
Kom över 8st fossingar ifrån en förpackningsindustri maskin och polerade upp dessa så de ser nya ut.
Dessa är konstruerade likt de berömda SD fötterna med gummi/kula så den teknologin var inte Soundcare först med då dessa härstammar ifrån sent 80tal :)
Dessa är en aning större dock då det är M16 gängor :)

Tanken är nu att bygga ram med typ Outtriggers till subbarna med borstade Alu plattjärn som skall fräsas ner. (2017-12-07 01:14:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Xilica XP-8080

VoL Audio V150
Gillar verkligen böjningen de gjort med gallret (sitter fast med magneter)
(2016-02-09 15:00:55)
Produkter på bilden:  Behringer iNUKE NU6000DSP,  Xilica XP-8080


 
Viktat medelbetyg:  (9.71) (baserat på 71 st)  Visa lista
chrillebn    2018-04-01 11:03:28
Peterwallbom    2018-03-30 19:11:25
mbissman    2018-03-17 22:35:15
Prism    2018-02-28 08:47:42
Hooch    2018-02-27 15:45:25
Nastynick    2018-02-02 09:20:01
Thomas_S    2018-01-13 08:51:47
EcsM    2018-01-12 22:15:24
pjotor    2017-10-01 13:53:50
Lillvilsmyr    2017-08-17 07:27:17
johan b-lund    2017-02-11 21:44:54
erikjonathan    2017-01-31 22:35:35
Ribl    2016-12-03 10:56:50
harman    2016-11-01 19:50:54
Octopussy    2016-06-10 04:10:11
Chrono    2016-05-03 22:11:54
ssoep    2016-04-29 18:48:37
Degpojken    2016-04-21 15:34:19
Takeo    2016-02-09 15:55:06
legion123    2016-01-14 09:20:45
Audiostar    2015-07-27 21:50:24
Johnnyopel    2015-05-23 22:20:02
Rhapsody    2014-08-16 11:02:12
Falcy    2014-03-04 18:39:41
tweeter    2014-02-28 11:01:24
magnusson_85    2014-02-09 10:31:48
Circus Cinema    2014-01-16 19:20:50
Komorok    2014-01-01 11:19:09
doglas2009    2013-09-20 11:19:49
MattiasBGD    2013-08-02 16:05:34
vinballe    2013-05-30 20:19:32
kongo_fw    2013-02-05 19:06:39
Ahla77    2013-01-06 17:05:15
Falistar    2013-01-05 02:03:12
kerst1s    2012-12-10 09:50:09
HecoNad    2012-10-28 20:41:07
d00m    2012-09-13 20:54:03
film-fanatiker    2012-05-25 19:28:55
PERSSA    2012-05-20 18:53:05
Limpy    2012-02-26 23:42:10
Ala_95    2012-01-08 18:27:33
Jocke79    2011-12-18 11:19:17
mrgorgo    2011-11-19 14:43:26
Krozz    2011-11-13 18:24:04
Morbror_Liten    2011-11-06 19:30:09
cobra-427    2011-10-17 20:33:38
Digitus    2011-10-15 19:35:22
Mikael_80    2011-08-21 13:14:53
knakmupp    2011-07-30 14:14:31
Sidelakebob    2011-06-27 21:35:50
MrLelle    2011-05-28 12:47:04
ville_vonka    2011-05-24 02:57:09
MatsE    2011-03-01 19:13:11
Acid    2010-11-05 22:58:28
maglan76    2010-10-24 20:40:33
Libell    2010-10-03 11:20:42
walle_1    2010-09-10 19:17:21
8roxz    2010-05-30 11:43:11
bittorent ak47    2010-05-26 00:28:18
gamut    2010-05-23 15:14:56
Bakerman    2010-05-14 18:56:32
-Palle-    2010-05-14 15:43:29
maeb1s    2010-05-14 15:32:51
Sikkfisk    2010-04-03 21:55:12
Saltade    2010-04-01 21:48:25
Se_BBB_e    2010-03-09 20:32:31
Ingemar100    2010-03-09 19:15:08
nickeskbg    2010-03-09 19:04:34
MR-ETM    2010-03-08 21:56:10
shifts    2010-03-08 20:12:53
rejman83    2010-03-08 18:48:11
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
robert293   2018-02-28 18:29:37 Anmäl
Genstruktur: ja det låter kanon fint i fullregister med.
Provat det på bredbandarna.
Double A Audio samt Procella använder sig av dessa steg i fullregister just för att de låter så bra. Förstnämnda är fd Engelholm audio som tillverkar högtalare i översta high end skiktet.

Thompi8: jag fick låna alla LAB direkt ifrån verkstaden i kungsbacka. 2 av stegen var helt nya i kartong. Övriga begagnade.
Crest steget fick jag låna av en vän.
Thompi8   2018-02-28 16:36:55 Anmäl
du hade några labsteg o testa med va dessa beggade eller? har skälv suttit på crest P6001 som är motsvarande till c9an detta steg va jag skit nöjd över ,men lab är altid lab 4kanals steget är nått jag skulle vilja ha
genstruktur   2018-02-28 15:07:17 Anmäl
Fett steg från LABgruppen! Är det användbart även i fullregister tycker du?
Hooch   2018-02-27 15:45:46 Anmäl
Full pott, snyggt...låter säkert lika bra!
robert293   2018-02-17 20:57:11 Anmäl
Dessa fötter finns för övrigt att köpa helt nya idag. ca 250kr styck.
PML73   2018-02-12 10:37:42 Anmäl
Hahaha Robban, GRYMT FETA FÖTTER... Har själv funderat på att återanvända fötter från pumpstationer.
Thomas_S   2018-01-13 08:51:41 Anmäl
Riktigt läcker och annorlunda rigg!
robert293   2018-01-12 22:44:57 Anmäl
Ja i mitt personliga tycke så är de precis vad jag letat efter alla åren då jag hoppat ifrån den ena köpe talaren till den andra o lagt ut alldeles för mkt pengar.
Däremot blev jag helt knäckt när jag fick höra ett par The sonus faber (1,6mille) och då bestämde jag mig för att bygga själv och då stort för att få samma känsla av lugn/dynamik och upplösning.
Enl mig själv så låter min rigg nästintill lika bra men jag har betydligt mer ummpff när man drar på och Sonus faber vinner på att de är så jäkla musikaliska även när volymen åker upp dvs de har ett lugn som är helt löjligt bra.

Men allt som allt föredrar jag denna riggen men den är ju special designad efter mitt tycke o smak.
ultrasound   2018-01-12 22:06:42 Anmäl
Vilka intressanta högtalare, hur låter de ?
robert293   2017-12-21 23:08:47 Anmäl
HDF som är plast laminerad (fd bänkskiva)
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2018 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.